2021-01-22 16:04:42• hírek • Bede Emőke

Veszélyes TikTok-kihívás miatt vesztette életét egy 10 éves kislány Olaszországban

A palermói ügyészség nyomozást indított annak a kislánynak a halála kapcsán, aki egy TikTok-kihívás teljesítése közben vesztette életét – írja az AFP hírügynökségre hivatkozva az Agerpres.

A mindössze 10 éves Antonella a TikTok nevű közösségi platformon terjedő „Blackout challenge-ben” szeretett volna részt venni, ezért a fürdőszobában egy övet kötött a nyaka köré, mellyel addig fojtogatta saját magát, míg szervezetében oxigénhiány lépett fel. Az eszméletlen Antonellára az ötéves kishúga talált rá szerda este, ám szülei hiába rohantak be vele a helyi kórházba, a lány sajnos túl sokáig maradt oxigén nélkül, így az orvosok már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani.


A Blackout nevű kihívás során a résztvevők addig fojtogatják magukat, míg az oxigénhiány miatt el nem ájulnak és meg nem tapasztalják, milyen az életet és a halált elválasztó szűk mezsgyén állni. A peremről a legtöbben még vissza tudnak táncolni, viszont a „játék” nem mindig sikerül jól, az elmúlt években a hasonló feladatokban számos fiatal vesztette már életét.


A kislány szülei egyébként el sem tudták képzelni, mi vehette rá gyermeküket arra, hogy övet kössön a nyaka köré, ám végül Antonella 9 éves húga elmesélte nekik, mi áll mindennek hátterében. A lány édesapja a La repubblica című lapnak azt nyilatkozta, tudták, hogy a gyerek rendszeresen használja a TikTokot, viszont azt gondolták, csak a különféle táncos videókat nézi. Hogy az életébe kerülő "mókában" önmagától vett-e részt vagy valaki más ösztönözte rá, még nem tudni, viszont az ügyészség lefoglalta a mobiltelefont, hogy átnézhessék annak tartalmát. 


Azt követően, hogy az orvosok megállapították az agyhalál tényét, a Sicomero család úgy döntött, a kislány szerveit felajánlják, ezzel segítve más gyermekek életben maradását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: